Salariile la stat au crescut incredibil în ultimii doi ani

0
328

Creştere spectaculoasă a salariilor în domeniul public în ultimii doi ani! Dacă în 2016, un funcţionar al statului câştiga în medie cât personalul din depozitare, în august salariile acestora au ajuns să depăşească pe cele ale angajaţilor din bănci, intrând într-o ligă de salariaţi unde doar piloţii de avioane sau IT-iştii îi mai depăşesc.

Această creştere depăşeste chiar şi media naţională. Astfel, câştigul salarial mediu net în administraţia publică era în august 2016 de 2.670 de lei. Suma era comparabilă cu cea câştigată de personalul din

“Depozitare şi activităţi auxiliare pentru transport” (2.873 lei), după datele Institutului Naţional de Statistică (INS). Atunci, lucrătorii din intermedieri financiare şi asigurări erau în cea mai bună categorie de salariaţi din economie, cu un câştig lunar net de 4.000 de lei net, arată economica.net.

După aproape 2 ani de guvernare PSD-ALDE, salariile nete din administraţie au crescut cu aproape 42%. În august anul acesta, ultimele date disponibile, câştigul salarial din administraţie a ajuns la 4.230 lei. Nivelul a devenit comparabil cu câştigul din bănci şi asigurări, care a urcat în perioada menţionată cu doar 13,7%, până la 4.550 de lei, arată sursa menţionată.

Dintr-o categorie superioară funcţionarilor mai fac parte doar piloţii, IT-iştii şi petroliştii, care au câştiguri medii de peste 5.000 de lei.

Categoria cu care administraţia se bătea în câştiguri acum doi ani, Depozitare şi activităţi auxiliare pentru transport a rămas în urmă, la 3.365 de lei.

Sursa : b1.ro