S-a tras cortina peste Regalul Teatral de la Caracal

0
201

S-a tras cortina şi peste ediţia a XIV-a a Festivalului de Teatru “Ștefan Iordache“ desfăşurată pe scena Naţionalului caracalean, o ediţie dedicată marelui actor Marcel Iureș.

Ca în fiecare an, el a adus pe scena frumosului teatru opt spectacole din genuri diferite, în care au evoluat nume mari ale scenei românești.

„Creatorul de teatru”- Teatrul Național I.L. Caragiale, în distribuție: Marcel Iureș, Ana Ciontea, Conrad Mericoffer, Rodica Ionescu, Alexandru Bindea, Alexandra Sălceanu, Afrodita Androne, a fost ultima reprezentaţie desfăşurată duminică seara, în ultima zi a Festivalului.

Timp de opt zile nume grele ale teatrului și filmului românesc precum: Marcel Iureș, Horațiu Mălăele, Mircea Rusu, Emilia Popescu, Carmen Tănase, Anca Dumitra/Ana Bianca Popescu,Marius Manole, Natalia Călin, Flavia Giurgiu, Marius Bodochi, Ștefan Iancu, Mirela Oprișor, Marius Bodochi, Cerasela Iosifescu, Claudiu Bleonț, Adrian Andone, Anca Dumitra, Dan Rădulescu, Andreea Samson, Violeta Huluba, Dragoș Huluba, Luca Rusu., Vlad Zamfirescu, Șerban Pavlu, Gheorghe Ifrim., Octavian Strunilă, Leonid Doni, Andreea Mateiu, Ana Ciontea, Conrad Mericoffer, Rodica Ionescu, Alexandru Bindea, Alexandra Sălceanu, Afrodita Androne, au urcat pe scena Naționalului caracalean în fața unui public numeros și iubitor de teatru.

Ropote de aplauze au răsunat pe parcursul celor opt zile de magie în care teatrul a fost Rege și caracalenii dar nu numai s-au bucurat și au trăit cu intensitate fiecare seară de spectacol.

Evenimentul ce a transformat municipiul Caracal în capitala culturală a Olteniei a fost organizat de Consiliul Județean Olt, Consiliul Local Caracal, Primăria municipiului Caracal și Asociația “Smart Vision”București, condusă de Răzvan Tucă și Ana-Maria Anuța, alături de care se află renumitul jurnalist caracalean Marius Tucă, făuritorul festivalului, cel care an de an a făcut posibilă desfășurarea acestui mare eveniment teatral.

Publicul de anul acesta mi-a arătat un public mai cald, mai bun și mai primitor ca niciodată.
De fiecare dată trăiesc cu teama asta că publicul nu se ridică la înălțimea spectacolelor dar am fost surprins plăcut să văd cât de minunat s-a comportat publicul în toate aceste zile de festival”, a spus Marius Tucă.

Marilena Vasile