RUȘINE! SFIDAREA OLANDEI!!!

1
219

Parlamentul olandez a adoptat o rezoluţie care stipulează că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, a anunţat joi, pentru Agerpres, eurodeputata olandeză Sophia in’T Veld, coordonatoarea grupului Renew în Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European.
Sophia in’T Veld susține că partidul din care face parte, Democraţii 66, a votat împotriva acestei rezoluţii. „Spre marele meu regret, tocmai am aflat în urmă cu câteva minute că parlamentul olandez a adoptat o rezoluţie care afirmă că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen. Regret profund acest lucru. Partidul meu a votat împotriva acestei rezoluţii, noi vrem ca România şi Bulgaria să adere imediat la spaţiul Schengen, aţi îndeplinit criteriile necesare”, a declarat eurodeputata pentru sursa citată.
Parlamentul European a adoptat marţi, cu o largă majoritate, o rezoluţie nonlegislativă în care cere Consiliului Uniunii Europene ca, până la sfârşitul anului 2022, să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia privind admiterea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie. 15 eurodeputaţi olandezi au votat rezoluţia Parlamentului European pentru aderarea României şi Bugariei la Schengen, 4 s-au opus, iar 6 s-au abținut. Pentru extinderea spaţiului Schengen este nevoie de o decizie cu unanimitate a Consiliului UE.
n prezent, dintre ţările membre ale UE, doar Bulgaria, Croaţia, Cipru, Irlanda şi România nu fac parte din spaţiul Schengen, care include, de asemenea, state ce nu sunt membre ale blocului comunitar (Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein).

SURSĂ: www.libertatea.ro

1 COMENTARIU

Comments are closed.