Românii din Italia care se întorc în țară NU SCAPĂ DE IZOLARE la domiciliu nici după 1 iunie

1
234

Românii care se întorc în țară după 1 iunie vor intra în izolare la domiciliu pentru 14 zile, dacă provin din țările considerate cu risc de răspândire a noului coronavirus, precum Spania, Italia sau Germania. Regula se menține până la data de 15 iunie.

Această măsura rămâne valabilă până pe data de 15 iunie, excepţie făcând cei care revin din state în care nu există nivel de răspândire care să impună intrarea în izolare, a anunțat premierul Ludovic Orban.

„Până la data de 15 iunie (…), toţi cei care se întorc din ţări care sunt, conform evaluărilor INSP, cu un nivel ridicat de răspândire a virusului, trebuie să intre în izolare 14 zile, izolare la domiciliu, carantinarea se va face numai la cerere. Măsura este până la data de 15 iunie. Sigur că cei care pleacă în ţări care nu prezintă risc, la întoarcere nu trebuie să se izoleze”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a precizat că doar jumătate dintre cetățenii care vin din străinătate și intră în România prin punctele de trecere a frontierelor mai sunt obligați să se izoleze la domiciliu.

1 COMENTARIU

  1. fake news. nu este adevarat. mentionati si sursa insp unde este declarat acest lucru. izolare la domiciliu este pentru toti care se intorc in tara, exceltie fac transportatori/soferi de tir cu atestat, personal navigant, piloti, diplomati si inca cateva categorii. undeva a fost afisat o tampenie si portale de stiri au preluat cu graba.

Comments are closed.