Reţelele de apă şi canal, extinse în 20 de localităţi din Olt

0
418
În 20 de localități din județul Olt se lucrează la reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Dezvoltarea infrastructurii de apă si apă uzată în județul Olt în perioada 2014-2020”.
În prezent, echipele Companiei de Apă Olt lucrează în Slatina, Piatra-Olt, Drăgănești-Olt, Scornicești, Potcoava, Ganeasa, Vișina, Șerbănești, Crampoia, Daneasa, Balteni, Perieți, Schitu, Gostavatu, Babiciu, Scarisoara, Rusanesti, Tia Mare, Izbiceni și Giuvarasti.
”Sunt lucrări complexe, executate la mare adâncime, în anumite locuri până la 5-6 metri.
În funcție de zona unde se excaveaza și de compoziția solului, pot să apară și surpări de teren, toate aceastea cauzând disconfort cetățenilor care locuiesc în zonele unde se lucrează. În plus, din cauza ploilor din ultimele săptămâni, lucrările au stagnat, dar vor fi reluate atunci când vremea va permite”” a declarat Cătălin Ușurelu, directorul general CAO.
Compania de Apă Olt va investi, în următorii doi ani, 241.491.807 euro, bani din fonduri europene, pentru dezvoltarea reţelelor de apă şi canal în 25 de localități din județul Olt.
Rețelele de alimentare cu apă se vor extinde pe 221 de kilometri, iar 96,5 km rețele de distribuție se reabilitează.
Rețelele de canalizare se vor extinde cu 259 kilometri și se vor reabilita pe 38 de kilometri.