Protocol semnat între DSVSA Olt și DSP Olt privind demararea testării COVID-19, în județ

0
477

DSVSA Olt și DSP Olt au semnat protocolul nr. 6134/5030 din 3 aprilie privind colaborarea celor două instituții pentru demararea testării COVID-19 la nivelul județului Olt.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, vrea ca până pe 22 aprilie Laboratorul DSVSA Olt să fie operațional pentru testarea COVID-19. Kiturile pentru testare ar urma să fie puse la dispoziție de Ministerul Sănătății, prin DSP Olt.

 

„Săptămâna viitoare merg patru experți să facă instruire cu privire la metodologia de testare la Institutul Cantacuzino București. În această perioadă, se achiziționează și restul echipamentelor ce mai sunt necesare pentru a se operaționaliza acel aparat. Până pe 22 aprilie aparatul de testare PCR din dotarea DSVSA Olt trebuie să fie operațional. S-a semnat protocolul între cele două instituții, DSP Olt și DSVSA Olt. DSP Olt va asigura prin Ministerul Sănătății kiturile de testare COVID-19 în momentul în care acest aparat va deveni funcțional”, a spus prefectul Florin Homorean.

 

Cu acest aparat din cadrul Laboratorului DSVSA Olt s-au făcut până acum testări pentru detectarea virusului pestei porcine. Autoritățile din județ încearcă adaptarea acestui Laborator pentru testarea COVID-19.