Protestatarii, în fața Prefecturii Olt pentru redeschiderea podului de la Drăgăşani–Poganu

0
230

Localnicii din comuna Verguleasa au protestat vineri, 5 mai, în faţa Prefecturii Olt, nemulțumiți fiind de închiderea circulaţiei pe podul de peste râul Olt care face legătura între localitățile Poganu (Verguleasa, Olt) și Drăgăşani (Vâlcea).

Circulație pe acest pod a fost închisă din motive de siguranță rutieră, aceleași motive sunt și în prezent pentru că pod nu a fost reparat, însă se va contrui un nou pod, aceasta este propunerae expertului tehnic. Suntem conștienți de problema dumneavoastră și de greutățile pe care le întâmpinați din cauza închiderii acestui pod. Chestiunea principală este că siguranța primează. Un expert tehnic a decis că acel pod trebuie închis din motive de siguranță pentru că nu mai prezenta siguranța în exploatare, din acest punct de vedere nici eu ca prefect, nici altcineva care nu are expertiza tehnică nu poate spune: ”deschidem drumul acum!”. La nivel județean se caută soluții pentru a găsi o variantă ocolitoare, mai scurtă decât cea care a fost furnizată încă din data de 9 martie. Din păcate nici această soluție nu poate fi pusă în aplicare imediat pentru că necesită anumite lucrări, iar acele lucrări trebuie avizate, proiectate de către Hidroelectrica, este vorba de ocolirea pe Centrala Hidroelectrică de la Drăgășani. Soluția tehnică propusă de către proiectantul care a făcut proiectul de reabilitare a întregului drum DN 67B, de la Drăgășani la Pitești a fost de construcție a unui pod nou, aceasta este soluția tehnică. Această soluție va fi pusă în aplicare de către Compania Națională de Drumuri, dar nu se poate pune peste noapte.” a transmis prefectul județului Olt, Florin Homorean.

Podul în cauză nu mai poate fi folosit de către pietoni, după ce consola trotuar s-a prăbușit pe o lungime de 25 metri, în prima parte a lunii martie.

Podul este parte a Drumului Național Târgu Jiu-Pitești și a fost construit în urmă cu 120 de ani, iar ultima reabilitare a fost făcută acum aproape 60 de ani.