Prostituția, în floare la Olt

0
15847

Sute de femei care practică cea mai veche meserie din lume au fost prinse în flagrant de jandarmii olteni și sancționate contravențional.

Prostituția este una dintre cele mai vechi și mai răspândite meserii din lume. La Olt, sunt încă multe femei care practică această meserie, iar autoritățile se luptă cu morile de vânt. Fetele sunt amendate, însă apoi se întorc la “treabă“.

Numai în acest an jandarmii olteni au constatat 244 contravenţii și au fost aplicate amenzi în cuantum de 122.000 lei pentru atragerea de persoane de sex opus în vederea întreținerii de raporturi sexuale cu scopul obținerii de foloase materiale. “Potrivit prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, aceste fapte sunt sancționate cu amendă de la 500 de lei la 1500 de lei. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate, frecvent, în următoarele zone: Pădurea Saru, Podul Olt și str. Pitești“, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții IJJ Olt.

Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.