Proiectul TMK-ARTROM „STOP BULLYING!” a ajuns la final

0
233

Compania TMK ARTROM a demarat în această săptămână proiectul „STOP BULLYING!”, în cinci licee din Slatina după cum urmează: LICEUL cu PROGRAM SPORTIV; LICEUL ECONOMIC P.S AURELIAN, COLEGIUL NAȚIONAL ”RADU GRECEANU”, COLEGIUL NAȚIONAL ”ION MINULESCU”, LICEUL TEORETIC NICOLAE TITULESCU ȘI LICEUL TEHNOLOGIC METALURGIC. Ultima întâlnire cu elevii a avut loc la Liceul Metalurgic. La acest proiect au luat parte 3 reprezentanți ai companiei TMK ARTROM și Psiholog-psihoterapeut Alina Ioana Pop alături de reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Olt cât și reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Olt plus elevii liceelor mai sus menționate.

Principala tema a proiectul este fenomen ”bullying”.

Bullying-ul reprezintă un act de violență, fizică, verbală și psihică. Școala este mediul propice pentru descărcarea  de frustrări, pentru că aici copilul își poate manifesta lupta pentru putere. În școală, copilul caută un individ mai slab decât el și încearcă să-l domine și prin intermediul lui să scape de problemele sale (lovește, scoate în evidență defectele fizice, jignește și pune diverse porecle).

Comportamentele de bullying reprezintă o încercare de a obţine ceva prin metode coercitive, prin intimidare, fiind asociată cu aşteptări de succes ale comportamentului agresiv.