Proiectul de suflet al lui Chesnoiu a intrat în vigoare

0
533

”Legii laptelui și produselor lactate”, proiect susținut  de deputatul Adrian Chesnoiu, a intrat în vigoare. Legea stabileşte măsuri şi acţiuni unitare pentru prezentarea şi comercializarea produselor din sectorul laptelui şi a produselor lactate, urmărind sănătatea populaţiei, necesităţile de consum, respectarea condiţiilor de igienă şi informarea corectă a consumatorilor.

De azi, avem noi reglementări pentru protejarea copiilor noștri, corecta noastră informare și protejarea procesatorilor din industria laptelui!

Am așteptat cu nerăbdare intrarea în vigoare a “Legii laptelui și produselor lactate”, un proiect pe care l-am susținut încă din prima zi de parlamentar, pentru protejarea cetățenilor și recunoașterea muncii procesatorilor români!
Este o lege corectă și responsabilă, care va proteja românii de marketingul înșelător.
Printr-o etichetare corectă se elimină concurența neloială: denumirea de lapte sau produse lactate nu va mai putea fi folosită în cazul produselor vegetale.
Se interzice folosirea denumirilor „Lapte” sau „Produse lactate” pe eticheta produselor care nu conțin lapte.
Produsele pe bază de lapte cu adaos de alte grăsimi și/sau proteine, de astăzi se comercializează într-un spațiu de prezentare și vânzare bine delimitat, pe rafturi separate față de laptele și produsele lactate autentice
Prevederile se aplică și în cazul produselor de patiserie, de pizzerie, de fast-food și de cofetărie și al produselor culinare din alimentația publică la prepararea cărora se utilizează produse pe bază de lapte cu adaos de grăsimi și/sau proteine, altele decât cele lactate.” a transmis deputatul Chesnoiu.