Programul PROMENADA INIMILOR, la Slatina

0
617

Clubul Rotary Slatina, în parteneriat cu Primaria Slatina va desfasura marti, 29.09.2020, de la orele 18.00, programul PROMENADA INIMILOR. Proiectul consta in inaugurarea traseului de pe bld. A.I. Cuza pentru plimbare in scopul mentinerii sanatatii cardiovasculare. Cei doritori să ia parte la această acțiune, sunt așteptați în fața Magazinului Oltul, marți cu începere de la ora 18:00.
“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru in Consiliul de Conducere al World Heart Federation
Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români, în 2013 mii de persoane din 25 de orașe, iar 2014 au participat peste 10.000 de persoane din 35 de orase.