Deşi conduce comuna Priseaca încă din 2008, Gheorghe Florea nu se poate lăuda cu prea multe realizări. A renovat primăria, a reabilitat şcoala din satul Priseaca şi stadionul comunal, a asfaltat vreo 8 km de drumuri comunale, încă vreo câţiva km de drumuri de exploataţie agricolă şi… cam atât. Practic, în primele două mandate a condus cu frâna trasă, fără consiliu local. De două ori a trebuit să dizolve Consiliul Local. Nici alegerile din 2016 nu i-au asigurat o majoritate, doar 4 consilieri din 11 reprezentând partidul său, PSD. Totuşi, în acest al treilea mandat al său, confruntându-se în continuare cu o opoziţie acerbă în Consiliul Local, a reuşit ca, până la urmă, să determine repornirea motorului dezvoltării în comuna Priseaca. E drept, nici consilierii nu mai au niciun interes în sensul dizolvării consiliului, date fiind indemnizaţiile importante pe care le câştigă acum pentru fiecare şedinţă. Şi asta, fără să vină cu vreun proiect, cu vreo idee despre care să se discute în consiliu.
Aşadar, în aproape aceleaşi condiţii de ostilitate din partea Consiliului Local, primarul Gheorghe Florea este gata de a-şi vedea împlinit unul dintre proiectele sale de suflet pentru comuna Priseaca. Este vorba de realizarea sistemului public de alimentare cu apă, o reţea de 26 de km. Începute în primăvara acestui an, lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul anului, infirmând acele păreri răutăcioase cum că aşa ceva nu se va realiza niciodată în comuna Priseaca, cât timp va fi Gheorghe Florea primar. Mai mult decât atât, al doilea mare proiect al său, pentru care s-a şi înrolat în serviciul public, este pe cale să intre pe o linie dreaptă în sensul traducerii lui în realitate. După terminarea reţelei de apă potabilă, se va trece imediat la realizarea sistemului de canalizare. Totodată, edilul din Priseaca ne asigură că până la sfârşitul anului în curs vor fi finalizate lucrările la Grădiniţă, precum şi toate lucrările care au mai fost necesare la şcoala cu clasele I-VIII, cu respectarea tuturor cerinţelor specificate de d-na Director a şcolii.
Dacă nu tot timpul a avut sprijinul Consiliului Local, măcar din partea Consiliului Judeţean primarul Gheorghe Florea, de fapt, comuna Priseaca, s-a bucurat de un sprijin permanent. În această ordine de idei, este de menţionat sprijinul Consiliului Judeţean în reconstruirea podului de peste pârâul Valea Pârvului. De la bun început acest pod a fost prost conceput. Nu s-au luat în seamă debitele mari de apă, aşa că, atunci când plouă mai mult, practic se astupă şi apa trece peste el. În prezent, nu se mai circulă pe el decât pe un singur fir. Totul e pregătit în sensul începerii lucrărilor la acest pod, mai trebuie asigurată finanţarea. Sunt promisiuni temeinice că banii vor veni la prima rectificare bugetară.
Este şi încă va mai fi mult de lucru în comuna Priseaca, ne spune primarul Gheorghe Florea. La start aşteaptă lucrările la Căminul Cultural, un proiect introdus prin Compania Naţională de Investiţii. De asemenea, sunt perspective clare în legătură cu introducerea gazelor naturale. După introducerea iluminatului cu LED, de la Priseaca până la Buiceşti, se va extinde acest sistem de iluminat, foarte eficient, în toată comuna. Şi încă multe altele mai sunt de făcut în comuna Priseaca – lucruri care puteau fi făcute mai demult, cu un Consiliu Local branşat la interesul public. Abia în acest al treilea mandat al său, ne reaminteşte d-l primar, Consiliul Local a funcţionat şi s-au putut lua nişte hotărâri. Iar urmările se văd cu ochiul liber, căci toată comuna arată ca un şantier. Chiar dacă unii încă mai încearcă să pună beţe în roate. Cum ar fi, de pildă, că încă nu este dată o hotărâre de consiliu privind Ziua Comunei. Anul acesta ar trebui să fie a treia ediţie. Primele două s-au bucurat de un real şi recunoscut succes. Nu există niciun motiv pentru care să nu fie cel puţin la fel şi anul acesta. Asta îl şi determină pe primarul Gheorghe Florea să mai pună o dată pe ordinea de zi subiectul cu Ziua Comunei, în speranţa că majoritatea consilierilor vor fi de acord că, măcar o dată pe an, locuitorii comunei Priseaca merită să se regăsească cu toţii în cântecul, jocul şi voia bună specifică unei astfel de sărbători.