Prinși la pescuit fără autorizație

0
304

Mai multe persoane din județul Olt au fost prinse la pescuit fără a deține o autorizație care să le permită acest lucru. Acestea au fost depistate în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol, desfășurată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt.

”În data de 13.04.2019, în jurul orelor 07.00, două persoane de sex masculin de 26 şi respectiv 25 de ani, au fost depistate pe malul stâng al râului Olt, în zona localităţii Tia Mare, județul Olt, în timp ce desfășurau activități de pescuit  cu ajutorul unei bărci pneumatice și a unei unelte de  pescuit comercial, confectionate din fir de plastic, in lungime de 200 metri, având atașate un nr. de 60 carlige de pescuit fără a deține autorizație de pescuit, în perioada de prohibiție.

În data de 15.04.2019, în jurul orelor 16.00, două persoane de sex masculin de 41 şi respectiv 16 ani, au fost depistați pe contracanalul râului Olt,  în zona localităţii Berindei, județul Olt, în timp ce desfășurau activități de pescuit  cu ajutorul a 2 (două) unelte de  pescuit comercial tip prostovol, în lungime de 1,30 m , fiecare, fără a deține autorizație de pescuit, în perioada de prohibiție”, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt.

Pentru amândouă cazurile au fost elaborate acte pentru sâvărșirea infracțiunilor de: Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, art. 64, lit. a,  “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” art. 64, lit. i. și  pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie art. 64, lit. e,din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunea au fost predate organelor de urmărire penală, pentru continuarea cercetărilor.