Prina îl înfundă pe Vâlcov

0
1429

Fostul viceprimar al municipiului Slatina, Minel Prina, a declarat, luni, în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei, ar fi primit indicaţii de la Vasile Blaga, fost preşedinte PDL, ca unele licitaţii să fie câştigate de o anumită firmă, scriu jurnaliştii de la România Liberă. Fostul viceprimar al municipiului Slatina este acuzat de procurorii anticorupţie de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă în dosarul în care Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei şi fost ministru al Finanţelor, este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită.

Minel Prina a fost audiat, luni, de judecătorii instanţei supreme, în faţa cărora a declarat cum a ajuns să fie implicat în circuitul de primire a şpăgii.

„Domnul Berna (Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion – n.r.) a venit la mine la birou, iar înainte de a începe orice discuţie mi-a înmânat un bilet pe care scria că are o promisiune financiară pentru domnul Vâlcov şi nu poate să o mai achite cash şi dacă pot, sau putem, să îi dăm o societate prin care să se achite de această obligaţie. (…) Am mers la domnul Vâlcov, i-am zis cele relatate de domnul Berna şi atunci am aflat de comisiunul de 20% din valoarea lucrărilor de execuţie din contractul de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare. Mi-a zis să iau legătura cu domnul Ramba (Ovidiu Ramba, acţionar al unor companii aflate în subordinea Primăriei Slatina – n.r.) şi să îl pun în legătură cu domnul Berna”, a declarat Prina în faţa magistraţilor, conform jurnaliştilor de la România Liberă.

Fostul viceprimar a mai spus că a executat ordinul primit de la Darius Vâlcov, dar susţine că nu a fost interesat niciodată să ştie ce s-a întâmplat cu plata acelui comision şi nici la cine au ajuns banii în final.

„Aceasta este fapta pe care am comis-o şi mi-o asum. O să o regret câte zile voi avea. Nu am primit nicio sumă de bani de la domnul Berna, nu am fost implicat în niciun alt fel în această afacere, pur şi simplu nu am vrut să ştiu ce se întâmplă mai departe şi nici nu a venit cineva să îmi spună ce s-a mai întâmplat. Toate acestea au avut loc cât domnul Vâlcov era primarul municipiului Slatina. Eu nu am făcut decât să transmit ordinul domnului Vâlcov către domnul Ramba – să ia legătura cu domnul Berna pentru a efectua tranzacţia comisionului de 20%. Când domnul Vâlcov mi-a zis despre ce e vorba, eu am dedus că e vorba de mită”, a mai spus Prina judecătorilor. În declaraţia sa, acesta a făcut referire şi la fostul lider al Partidului Democrat-Liberal (PDL), Vasile Blaga. „În 2009, într-un grup de trei-patru persoane, domnul Vâlcov ne-a spus că Vasile Blaga i-a impus ca licitaţiile companiei de apă să fie date unei anumite firme, unei persoane, fără a preciza, însă, despre cine e vorba. Ulterior a avut loc această întâlnire cu domnul Berna. Nu ştiu dacă la dânsul făcea referire domnul Vâlcov în acea discuţie, dar ştiu că atunci ne-a spus tuturor că nu va accepta această solicitare a domnului Blaga”, a declarat instanţei fostul viceprimar al Slatinei. În acest dosar ar fi trebuit să fie audiat luni şi Darius Vâlcov, însă fostul ministru al Finanţelor a solicitat judecătorilor să fie audiat în cadrul unei alte şedinţe deoarece „azi-noapte s-a simţit rău, a avut febră şi nu se simte bine”, cerere acceptată de magistraţi. Următorul termen a fost stabilit de instanţă pentru data de 4 septembrie.