Drăghiceniul rămâne fără primar

0
888

Primarului comunei Drăghiceni, Ștefan Șoancă, i s-a retras mandatul. În cursul zilei de astăzi, Prefectura Județului Olt a luat la cunoștință constatarea Agenției Naționale de Integritate (ANI) conform căreia există o stare de incompatibilitate față de funcția deținută.

Obiectul incompatibilității l-ar face faptul că Șoancă ar fi deținut în același timp și funcția de primar, și cea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul firmei SC Geogel Măceșanu SRL, încălcând astfel dispozițiile Legii nr. 161/2003.

Contactat telefonic de către redactorii noștri, edilul ne-a confirmat că știa starea de fapt și că în zilele următoare va ataca ordinul Prefecturii Olt solicitând suspendarea ordinului emis de Prefectura Olt, întrucât fapta este soluționată de Curtea de Apel Craiova.

Când a câștigat alegerile, înainte de a-și fi preluat funcția de primar, Șoancă și-a depus demisia la societatea unde activa și conform cursului firesc al lucrurilor, firma trebuia să anunțe autoritățile acreditate că el nu mai este angajat în cadrul organizației respective. Însă, deoarece angajatorul nu și-a dus la îndeplinire sarcinile, culpa este exclusiv asupra firmei.

Constatarea ANI este încă una din multele acțiuni controversate pe care Agenția le săvârșește și prin care aleșii locali și activitatea acestora au de suferit. Se cere mai mult profesionalism în controlul administrativ specializat în verificarea incompatibilităților în timpul exercitării unei funcții publice.