Primarul din Izvoarele rămâne sub control judiciar

0
875

Primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, a fost reţinut, joi seara, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, fiind acuzat de abuz în serviciu. Edilul şef  a fost  reţinut pentru aspecte care vizează activitatea din primărie. La începutul lunii iunie, primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, a fost achitat de Judecătoria Slatina, într-un dosar în care era  acuzat de abuz în serviciu, magistraţii constatând că fapta nu este prevăzută de legea penală. Primarul comunei oltene Izvoarele, Florian Constantin este acuzat de șantaj, purtare abuzivă şi instigare la abuz în serviciu.

La expirarea celor 24 de ore de la mandatul de reținere a edilului procurorul de caz este Sorin Lia, a decis că probele din dosar au fost îndeajuns de bune să poată convinge magistraţii de necesitatea luării măsurii arestului preventiv în acest caz. În acest context edilul a putut pleca acasă sub control judiciar.

„În temeiul dispoziţilor art. 227 alin. 1 din Codul de procedură penală, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina privind arestarea preventivă a inculpatului Constantin Florian. În temeiul art. 227 alin. 2 din Codul de procedură penală raportat la art. 202 alin. 4 lit. b şi art. 215 din Codul de procedură penală, dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Constantin Florian, pe o durată de 60 de zile de la data de 14.07.2017 până la data de 11.09.2017 inclusiv”, se arată în încheierea Judecătoriei Slatina.

Măsura controlului judiciar a fost dispusă pentru o perioadă de 60 de zile.