Primarul de la Balș, împotriva măsurii de interzicere a sacrificării mieilor

0
254

Mădălin-Ady Teodosescu, primarul orașului Balș, a luat poziție în fața măsurii interzicerii sacrificării mieilor în centrele de sacrificare temporară în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale. Acesta consideră că măsura este una nepotrivită și, contrar DSVSA Olt care nu va da avize, locuitorii din Balș pot face sacrificări.

”Mădălin Teodosescu solicită public conducerii D.S.V.S.A Olt să revină asupra acestei măsuri de sacrificare a mieilor doar în cele trei abatoare din județ, considerând că este o măsură total nepotrivită.
Chiar dacă D.S.V.S.A Olt nu va acorda avize pentru funcționarea centrului de sacrificare temporară a tineretului ovin-caprin din Balș, în perioada următoare, primarul informează locuitorii orașului Balș că se pot face sacrificări”, se menționează în comunicat.

DSVSA Olt a dispus ca sacrificarea mieilor să se producă doar în cele trei abatoare autorizate sanitar veterinar din localitățile Balș, Scornicești și Potcoava, pe fondul situației epidemiologice actuale și anume confirmarea existenței pestei porcine pe raza județului Olt.