Prima luptă din PNL Olt, câștigată de MARIAN VASILE

0
2132

De ani buni, între președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu și deputatul Gigel Știrbu mocnește o neînțelegere legată de puterea în acest partid.

Actualul lider județean a venit la conducerea formațiunii politice cu ajutorul lui Gigel Știrbu. Numai că, mai tânărul liberal, motivele fiind cunoscute doar de el, n-a mai vrut să asculte de Gigel Știrbu, considerând că fiind numărul unu în filiala Olt, partea de execuție și conducere sunt atribute exclusiv ale lui. Situație care pe deputatul Știrbu l-a deranjat vizibil, dar nu a considerat că trebuie să-și pună la respect mai tânărul coleg politic.

A calculat bine momentul când Bucureștiul va trebui să hotărască: ȘTIRBU sau VOICULESCU!

Această clipă se apropie. A rămas doar o chestiune de ore, zile sau săptămâni până când în mass media vor apărea atacurile oficiale dintre cei doi sau taberele lor.

Știrbu a declarat cu mulți ani în urmă că nu va mai conduce PNL Olt, lăsând locul altora mai tineri. Ceea ce a și făcut, cu amărăciunea că n-a ales omul potrivit.

Acum trebuie să se hotărască cine va conduce PNL Olt: rămâne Voiculescu sau vine omul susținut de Gigel Știrbu, Buliteanu și alți lideri locali din partid. Se pare că a fost găsit și omul: MARIAN VASILE, prim-vicepreședinte la Olt, primarul comunei Studina.

Lucrurile trebuie să se așeze, războiul între cele două tabere a început. Prima victorie a obținut-o Marian Vasile, care a avut un procent mai bun (cel mai mare din județ) la primul tur pentru alegerea președintelui față de actualul lider Voiculescu, și el primar de comună.

Ciudat este faptul că ambii se acuză sau sunt acuzați de alții că sunt manipulați sau că au făcut și fac jocurile PSD-ului la Olt. Unul pe aripa Stănescu, iar celălalt pe cea a lui Marius Oprescu. Acest lucru pare că l-a iritat vizibil pe Rareș Bogdan, căruia cineva i-a șoptit situația de fapt.

Este interesant de urmărit acest subiect și mai ales care va fi decizia Bucureștiului. Eu pariez pe Gigel Știrbu, parlamentar, fost ministru, cu experiență politică, cunoscut bine la centru.

P.C.