Premierul Marcel Ciolacu prezent la Sfințirea Bisericii “Buna Vestire”din Vișina

0
906

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent duminică, 26 mai, în comuna Vișina Veche pentru a participa la slujba de Sfințire a Bisericii cu hramul Buna Vestire.

Alături de el au luat parte și Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, Alexandru Stănescu, director ADR Sud-Vest Oltenia, Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Siminica Mirea, senator PSD, Adrian Chesnoiu, deputat PSD, Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, dar și alte oficialități.


În prezența a unui număr impresionant de mare de credincioși, slujba de sfințire și liturghia arhierească au fost oficiate de: Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei; Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale; Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanaților și zeci de preoți din Protoeria Corabia.


Liderului PSD Marcel Ciolacu i-a fost înmânată de către Preasfințitul Sebastian ”Crucea Oltului”, cea mai înaltă distincție a episcopiei.
Este în semn de mulțumire nu doar pentru sprijinul adus aici, ci și pentru ajutorul oferit și altor biserici și tuturor preoților din țara noastră. Pentru această deschidere pe care o manifestă față de biserica noastră îngădui să-i înmànăm astăzi ”Crucea Oltului”, cea mai înaltă distincție a episcopiei noastre”, a transmis Preasfințitul Sebastian.


De asemenea, domnului senator Paul Stănescu, pentru că doar prin dumnealui a fost posibilă lucrarea acesta substanțială îi înmânăm astăzi ”Diploma de CTITOR.”, a mai adăugat Preasfințitul Sebastian.

Pentru sprijinul acordat a fost decorat cu Diploma ”Distincție de Vrednicie” și Marius Oprescu, președinte al Consiliului Județean Olt.

Au mai fost acordate și alte 11 distincții dintre care una pentru Marian Mihail Mirel Stănescu, primarul comunei Vișina și Ștefan Alexandru Stănescu, director al AGROMEC Vișina.

La sfârșitul slujbei, credincioșii s-au putut închina la Racla cu moastele Sfântului Constantin Brâncoveanu Voievod, Racla cu mâna Sfantului Ierarh Nicolae, Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Nicolae așezate în pridvor și de asemenea în Sfântul Altar.

Premierul Marcel Ciolacu a avut mai multe activități oficiale în județul Olt. Prima oprire a fost la Piața Volantă din Slatina, amplasată în parcarea Consiliului Județean Olt unde a discutat cu fermierii și a degustat din preparatele acestora.

Dragii mei, sărbătoarea de astăzi a fost dublată de prezența aici spre închinare a sfintelor moaște pe care Preafericitul Părinte Daniel a binecuvântat să le primim încă de aseară.
De asemenea, prin binecuvântarea Preafericitului Daniel am avut spre închinare astăzi moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu, mâna dreaptă a Sf. Ierarh Nicolae și mai mult decât atât va rămâne veșnic în biserica aceasta spre închinare un fragment din veșmântul pe care Sf. Constantin Brâncoveanu l-a purtat ca sfinte moaște.”, a spus părintele Cărămizaru.

Marilena Vasile