Prefectura Olt: Cei patru olteni confirmați cu COVID-19, contact direct cu persoane infectate

0
1168

Potrivit Prefecturii Olt, județul Olt are 33 de cazuri confirmate cu COVID-19. Patru cazuri au fost confirmate astăzi. 23 de olteni sunt internați în spital și primesc tratament de specialitate.

„Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, până astăzi, 26 aprilie, în județul Olt, au fost confirmate 33 cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești. Totodată, până acum, 23 persoane diagnosticate pozitiv cu infecția cu Covid-19 se află internate în spital. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Olt au fost înregistrate alte 11 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 cazuri confirmate în data de 25 aprilie, angajați ai fabricii de confecții textile din Municipiul Caracal; 4 cazuri confirmate în data de 26 aprilie”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Cei patru olteni care au fost confirmați astăzi cu COVID-19 au avut contact direct cu persoane infectate.

„În urma anchetei epidemiologice preliminare deschisă în urma celor noi patru cazuri confirmate, DSP Olt a indentificat faptul că acestea sunt contacți direcți ai persoanelor anterior declarate infectate cu virsul Covid-19. Menționăm că ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Olt.

Potrivit Prefecturii Olt, sâmbătă erau 20 de cazuri în județ, astăzi fiind raportate cele șapte cazuri de la fabrica de textile din Caracal și alte patru pentru care rezultatele au venit astăzi, adică 31.

La o socoteală simplă nu ies două cazuri, despre care nu am primit nicio comunicare oficială.

Deși ieri s-a spus că sunt două cazuri raportate greșit de Grupul de Comunicare Strategică, astăzi autoritățile au precizat că sunt internate în spital.

În județul Olt, în carantină instituționalizată sunt 208 de persoane. Alte 560 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.