Prefectul de Olt: „Se face secvențierea probelor prelevate, pentru a se stabili dacă este vorba despre noua versiune a virusului”

0
257

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a precizat miercuri, 1 decembrie, că situația este monitorizată cu atenție, în contextul apariției variantei Omicron a virusului SARS-Cov2.

Totodată, acesta a precizat că se face secvențierea probelor prelevate, pentru a se ști dacă noua variantă a apărut sau nu în țară.

„Momentan, la nivel național nu avem niciun caz confirmat ca fiind infectat cu noua versiune a virusului COVID-19. Atât la nivel național cât și la nivel județean, monitorizăm în continuare evoluția pandemiei COVID-19, se efectuează teste și, potrivit metodologiei Ministerului Sănătății, se face acea secvențiere a probelor prelevate, pentru a se stabili dacă este vorba despre noua versiune sau versiunea precedentă a virusului”, a spus Homorean.

Prefectul de Olt a spus că nu există nicio persoană care să fi sosit în județ din zone ce au fost incluse pe lista roșie a statelor pentru care este obligatorie intrarea în carantină.

„Din informațiile pe care le am, nu avem nicio persoană care să fi sosit în județul nostru din zone cu risc deja introduse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență pe lista roșie a statelor pentru care este obligatorie carantina persoanelor”, a spus prefectul.