PORCINĂ AFRICANĂ LA O FERMĂ DE PORCI DIN LOCALITATEA NEGRENI, ORAȘ SCORNICEȘTI

0
167

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt informează că a fost confirmat un focar de pestă porcină africană la porcii dintr-o exploataţie comercială din localitatea Negreni, oraș Scornicești, județul Olt, în baza buletinului de analiză emis în data de 25.04.2024 de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București.

Astfel, 11.425 capete suine vor fi eliminate.

Carcasele porcilor morți sau uciși și toate materialele din incinta exploatației vor fi distruse sub supraveghere oficială, în conformitate cu prevederile legale.

Zona de protecție cuprinde următoarele localități: SCORNICEȘTI – NEGRENI, CHIȚEASCA, PISCANI, MĂRGINENI-SLOBOZIA. Include, de asemenea, FV 11 POTCOAVA și FV 8 SCORNICEȘTI.

DSVSA Olt solicită sprijinul şi înţelegerea unităților administrativ teritoriale, a cetăţenilor și a operatorilor economici pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei .

Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate și neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiți de către stat, în condițiile prevăzute de legislație.” transmite DSVSA Olt.