Polițiștii slătineni, peste 290 de sancțiuni contravenționale, de aproximativ 120.000 de lei

0
175

In perioada 10-13 octombrie 2019, la nivelul Politiei Municipiului Slatina a fost organizată o acțiune amplă, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, Direcției Poliției Locale Slatina, Inspectoratului Școlar Județean Olt și Registrului Auto Român, pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică pe raza municipiului.

In  acest sens, au fost desfășurate acțiuni punctuale la unitățile școlare, în piețele și zonele comerciale aglomerate, pe bulevarde, în baruri și discoteci.

Acționând în zona adiacentă unităților de învățământ, au fost legitimați 57 de elevi, fiind înaintate 14 informări către școli privind depistarea unor elevi care absentau de la cursuri.

Pe linia prevenirii pazei obiectivelor, valorilor și protecției persoanelor, au fost consiliate antiinfracțional 11 societăți comerciale. În urma abaterilor constatate privind încălcarea prevederilor Legii nr.12 din 1990, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.000 de lei.

Pentru nerespectarea legislației privind ordinea și liniștea publică au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.900 de lei.

Polițiștii au fost prezenți și în trafic pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere grave și pentru a depista pe cei care încalcă legea. Astfel, au fost aplicate 271 de sancțiuni, în valoare de 113.775 de lei, pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002, iar ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 16 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce și au retras 12 certificate de înmatriculare.