Poliție Rurală Potcoava, percheziții la locuințele unor persoane bănuite de furt calificat.

0
283

Joi, 13 februarie 2020, în baza a cinci mandate, polițiștii Secției de Poliție Rurală Potcoava din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat 4 percheziții la imobilele aflate în proprietatea a doi bărbați, din localitatea Corbu, și o percheziție la domiciliul unui bărbat, de 46 de ani, din comuna Bârla, județul Argeș.  Perchezițiile au fost efectuate , într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Din cercetările efectuate, există suspiciunea că, în perioada noiembrie 2019- ianuarie 2020, doi bărbați, de 21 și, respectiv, 32 de ani, ambii din comuna Corbu, ar fi sustras de pe raza comunelor Corbu și Icoana, gardurile împrejmuitoare de la două sonde petroliere.

La una dintre locațiile percheziționate au fost găsite 42 de plase de gard, 106 stâlpi de gard, 3 porți metalice și o linie pompare, formată din 6 cupoane (țevi), despre care există bănuiala că ar fi fost sustrase de la mai multe sonde de pe raza comunelor Corbu și Icoana, iar în altă locație au fost găsiți 50 de Litri produs petrolier.

Bunurile au fost ridicate și predate în custodie unei societăți comerciale, care are ca obiect principal de activitate explorarea și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze naturale.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.