Politehnica Bucureşti deschide o filială la Slatina

0
618

Este oficial. În clădirea fostului Liceu Agricol din Slatina se va deschide o filială a Universităţii Politehnice Bucureşti. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc marți, în ultima zi a lunii aprilie, în Sala Europa a Consiliului Județean Olt de către primarul municipiului Slatina, Emil Moţ, preşedintele CJ Olt Marius Oprescu și rectorul Politehnicii, Mihnea Costoiu.

Aducem în atenţia publică un eveniment de importanţă pentru judeţul Olt, în special pentru tinerii din Slatina care sunt în ani terminali şi nu numai. O dată lansat acest proiect, el va dăinui în Slatina, nu va fi dpoar pe câtiva ani de zile. În acelaşi timp, cred că este important şi pentru angajatorii de pe platforma industrială din Slatina, una dintre cele mai dezvoltate platforme industriale din România. Fără prea multe cuvinte, chiar cred că acest lucru reprezintă un eveniment important pentru învăţământul din judeţul Olt şi vrem să vă anunţăm, astăzi, deschiderea unei sucursale a Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie ”Politehnica Bucureşti”, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior nu doar din România, ci şi din Europa. Este, în acelaşi timp, cea mai mare instituţie de învăţământ superior din România. Cred că deschiderea acestei scurusale va fi un lucru care va aduce multe beneficii comunităţii locale. Ne asigurăm, în acelaşi timp, că tinerii din Slatina şi din judeţul Olt vor avea acces la o instituţie de învăţământ prestigioasă, fără să mai fie nevoiţi să plece din Slatina către celelalte oraşe. Începând de astăzi, vom demara discuţii cu angajatorii de pe platforma industrială astfel încât să vedem exact ce nevoie au şi pe ce specializări, astfel încât Universitatea Politehnică București  să-şi structureze planul de învăţământ şi să ştie exact cu ce ofertă va veni în viitorul apropiat şi, pe termen mediu, în localitatea noastră.  Sunt convins că din viitorii absolvenţi ai Politehnicii – sucursala Slatina vom avea viitorii ingineri de pe platforma industrială a Slatinei”, a declarat Marius Oprescu.

Potrivit edilului Emil Moț, Politehnica București va primi din partea autorităților locale drept folosință clădirea liceului Agricol, cantina, internatul şi sala de sport.

Noi o să punem la dispoziţie Politehnicii Bucureşti tot ce înseamnă infrastructura: internat, săli de clasă, sală de sport, absolut tot ce este nevoie pentru o instituţie de învăţământ. Din punctul meu de vedere, este o onoare pentru noi şi suntem mândri pentru că Politehnica are încredere în acest oraş. Asta înseamnă că se gândesc la generaţiile viitoare şi se gândesc la potenţialul pe care oraşul nostru, Slatina, îl are în tot ce înseamnă oameni care pot să facă o facultate. O să avea ingineri pentru platforma industrială, oameni din Slatina, din judeţul Olt, dar şi din judeţele învecinate care nu vor mai trebui să se ducă Bucureşti, la Craiova, la Timişoara şi vor sta aici. Avem oameni de valoare care n-au posibilitatea să facă naveta la Bucureşti sau în alte oraşe mari. Așa cum am spus, suntem mândri și onorați și în același timp pot să spun că ”E bine, e foarte bine”, avem potențial!”, a declarat primarul Emil Moţ.