Plimbată între 6 spitale, acum este în comă

0
2478

Caz straniu in judeţul Olt. Părinţii unei fetite au primit două veşti năucitoare în doar câteva zile. Copila lor de trei ani fost diagnosticată cu leucemie, apoi cu gripă şi a intrat în moarte clinică pentru că virusul a fost prea puternic pentru trupul slăbit deja de boală. Familia crede că fetiţa a luat virusul chiar de pe holurile spitalului Marie Curie din Bucureşti, unde a aşteptat ore în şir rezultatul unor analize.

Paula Voinea – mama fetiţei: „Au zis să mă aştept din moment în moment că este gravă. Practic, aştept să-mi spună că a murit”.

Calvarul familiei Voinea din Stoicăneşti, Olt, a început pe 18 ianuarie când copilei de trei ani i-a apărut o erupţie pe piele. Părinţii au dus-o pe Maria la spitalul Caracal, dar că acolo nu există dermatolog şi au fost trimişi la Slatina. Tratamentul prescris de medici nu a dat rezultate, aşa că mama fetiţei a dus-o la o clinică particulară pentru analize.

Paula Voinea – mama fetiţei: „Acolo am aflat că electrograma era foarte urâtă. Nu ştiam ce înseamnă. Am sunat la un medic pediatru de la Caracal şi mi-a zis: mergeti cu ea la Bucureşti, la Marie Curie sau la Fundeni”.

A doua zi, familia Voinea a plecat la Bucureşti. Prima oprire: Spitalul de Copii Marie Curie, unde părinţii au primit o veste teribilă, după o aşteptare cât o zi de muncă.

Paula Voinea – mama fetiţei: „Într-un final, după 8 ore, mi-au zis: mergeţi cu ea la Fundeni, are leucemie. La Fundeni mi-au zis că nu pot să mă interneze că nu am bilet de trimitere”.

Părinţii Mariei s-au întors în aceeaşi zi acasă, pentru biletul de trimitere. Nu au mai apucat să plece iar la Bucureşti. A doua zi, copila dădea semne de gripă. A fost internată la spitalul Slatina, patru zile mai târziu a fost transferată la Spitalul de boli infecţioase din Craiova, iar pe 28 ianuarie era dusă la Spitalul Judeţean Olt în agonie.

Cristina Geormăneanu – purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Craiova: „În momentul de faţă se află internată în Clinica de Terapie Intensivă, este în stare foarte gravă, este intubată şi ventilată mecanic”.

Familia fetiţei acuză acum medicii de la Marie Curie din Bucureşti că Maria ar fi luat gripa chiar în spital.

Paula Voinea – mama fetiţei: „Am stat opt ore, erau copii acolo care strănutau, ea e un copil sociabil, îi luasem o trusă să nu se plictisească.

Ea consulta copiii, era foarte lipicioasă, îi pupa şi cu toate că am încercat să o ţin, dar nu puteam”.

Contactaţi de reporterii Digi24, directorii Spitalului de Copii Marie Curie din Bucureşti anunţă o anchetă internă pentru a stabili ce s-a întâmplat în cele 8 ore, cât fetiţa aflată acum în comă a aşteptat pe holuri rezultatul investigaţiilor.

sursa: digi24.ro