Plaja Olt, deschisă în minivacanța de Sf. Maria

0
391

Locuitorii municipiului Slatina sunt așteptați în perioada 11-15 august la Plaja Olt. Autoritățile locale au luat decizia de a nu închide această zonă în minivacanța de Sf. Maria.

„În perioada 11-15 august Plaja Olt nu va fi închisă. Celelalte spații de agrement din cadrul Clubului Nautic (terenuri de sport, Centrul SPA, Sala de fitness, coaforul și frizeria) vor fi închise începând de mâine, 12 august, până pe data de 16 august, zi în care vor funcționa după programul normal”, au declarat reprezentanții zonei de agrement.

Nu mai puțin de 330 de şezlonguri şi peste 150 de umbreluţe au fost pregătite pentru sezonul estival din acest an. Cei care vor să meargă la Plaja Olt vor plăti pentru piscină 10 lei pe zi, pentru adulţi şi 7 lei pe zi, pentru copii și își vor putea achiziționa umbrelă și șezlong (în limita locurilor disponibile) cu un preț de 5 lei. Hidrobicicletele pentru 2 persoane pot fi închiriate cu 15 lei / oră, terenul de  minigolf-15 lei / oră, terenul de tenis de câmp- 25 lei / oră (ziua); 40 lei / oră (nocturnă), iar terenul de fotbal – 100 lei / oră (ziua); 150 lei / oră (nocturnă). Pentru mersul cu bicicleta slătinenii vor plăti  5 lei pentru  30 minute, iar pentru role  5 lei pentru 30 minute. Bărcile pot fi închiriate cu 20 lei pe  oră pentru copii (10 lei – 30 minute) și cu 30 de lei pe oră pentru adulți. Iubitorii de sport pot beneficia de abonament la centru fitness cu  100 lei pentru  12 ședințe, în timp ce un abonament  la saună este de 50 de lei și include 5 ședințe, iar o ședință de masaj într-un centru spa -15 lei. Slătinenii pot beneficia și de tratamente de tuns și coafat cu numai 10 lei, dar și  de vopsit cu un  preț de 35 lei pentru păr mediu și 60 de lei pentru păr lung. Clubul Nautic dispune și de o parcare cu 150 de locuri gratuite.

Plaja amenajată pe malul râului Olt, la intrarea în municipiu dinspre Craiova, a fost modernizată cu fonduri europene, în cadrul proiectului „Amenajare club nautic şi de agrement Plaja Olt”, cu o valoare totală de 34.264.953 lei. Proiectul a fost derulat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”. Prin acest proiect, au fost amenajate numeroase facilități pentru locuitorii din această zonă: debarcader pentru hidrobiciclete şi bărci cu vele, terenuri de sport pentru minigolf, beach-volei, spaţii pentru fitness şi SPA, teren pentru fotbal, baschet, volei și handbal, tribune, teren de tenis, pistă biciclete şi role, vestiare, grupuri sanitare și aproximativ 150 de locuri de parcare