PIATRA-OLT: SUB TEROAREA HOŢILOR…!

0
1492

În mai multe localităţi din judeţul Olt – situaţia este gravă în toată România – hoţii au creat o adevărată teroare pentru locuitori.

Cei mai afectaţi sunt bătrânii şi cei care locuiesc în zonele mărginaşe sau unde iluminatul public este inexistent.

Noaptea, în special, hoţii se dedau la furturi din locuinţe, coteţe, magazii sau grajduri, de unde sustrag tot ce găsesc: bani, bunuri, cereale, animale, păsări, lemne de foc…!

Oraşul Piatra-Olt a ajuns să fie, de peste o lună de zile, ţinta preferată a hoţilor. Nu este noapte sau zi în care aceştia să nu atace, uneori în mod reperat, câte una sau mai multe locuinţe, anexe sau magazine. Au ajuns până acolo încât pătrund în casele sau magaziile oamenilor prin spargerea acoperişului.

Primarul oraşului Piatra-Olt, Udrescu Tudor, este şi el speriat şi nemulţumit de ceea ce se întâmplă în oraşul pe care-l conduce de atâţia ani.

„Este o mare problemă şi încă nu pot să-i găsesc rezolvarea… noaptea trecută au pătruns prin acoperiş chiar la vecinul de lângă casa mea, în miez de noapte. Toată lumea s-a alarmat şi pe bună dreptate a venit la primărie să ceară ajutor pentru a opri aceste furturi…

Am discutat cu oamenii, cu poliţia şi fac, inclusiv pe această cale, un apel şi solicit ajutor la conducerea poliţiei judeţene Olt. Pe lângă acţiunile noastre de prevenire şi de pază este nevoie şi de o intervenţie, supraveghere profesională din partea poliţiei. Am înţeles că oamenii au venit şi la redacţia ziarului “Gazeta Oltului” să-şi exprime oful şi să ceară ajutor…” ne-a declarat edilul, cu supărare şi interes pentru rezolvarea acestei grave probleme pentru urbea Piatra-Olt. Vom efectua şi noi o anchetă în acest sens în oraşul Piatra-Olt.