Phishing cu e-mail-uri ce par de la BRD. ”Nu trebuie accesat link-ul sau să introduceți pinul cardului”

0
291

Atenție mare! În dimineața zilei de 15 noiembrie, pe adresa electronică a Ziarului Gazeta Oltului a fost primit un e-mail dubios de la Banca BNR prin care ni se aducea la cunoștință următoarele: ”Cardul dvs. a fost folosit ilegal de către adresa IP 5.60.106.***. Am stabilit că este posibil ca cineva să vă folosească cardul fără permisiunea dvs. Faceți clic pe linkul de mai jos pentru a deschide o fereastră securizată a browserului și urmați instrucțiunile pentru a vă proteja cardul împotriva fraudei. Notă: Dacă nu este completată în termen de 24 de ore, vom fi obligați să vă suspendăm cardul pe termen nelimitat, deoarece acesta poate fi folosit pentru fraudă.

Pentru că societatea noastră nu deține nici un cont la banca BRD, am dedus că este vorba despre o  activitatea de phishing. Am sunat la Relații cu Clienții BRD, iar o reprezentantă a băncii ne-a sfătuit să nu accesăm link-ul primit prin e-mail și cu atât mai puțin să introducem pinul:

Acel e-mail nu este din partea Băncii BRD, este o tentativă de phishing. Fiind o tentativă de phishing, nu trebuie accesat link-ul sau să introduceți pinul cardului. Ștergeți acel e-mail cu link-ul respectiv. Clienții ne-au mai semnalat astfel de situații. Este o investigație în acest sens.” a declarat doamna Moroșanu de la Relații cu clienții BRD.