PESTE 840 DE SANCȚIUNI, CU O VALOARE TOTALĂ DE PESTE 120.000 DE LEI

0
127

Polițiștii Serviciului Rutier au aplicat, săptămâna trecută, 837 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 71 de permise de conducere.

În perioada 2 septembrie – 8 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere. Acțiunea a vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv viteza excesivă, conducerea sub influența alcoolului și indisciplina pietonală și a bicicliștilor.

Astfel, în urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au aplicat 843 de sancțiuni contravenționale, dintre care 247 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 10 pentru neacordare prioritate pietonilor și 16 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare. Totodată, 10 pietoni și 75 de bicicliști au fost sancționați pentru indisciplină manifestată pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate în această perioadă este de 121.000 lei.

Polițiștii au reținut 71 de permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, dintre acestea 30 au fost reținute pentru depășirea vitezei legal admise pe un sector de drum cu mai mult de 50 km/h, 16 pentru depășiri neregulamentare și 10 pentru neacordare de prioritate pietonilor. De asemenea, au retras 19 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 25 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind întocmite dosare penale.