PESTE 200 DE ŞOMERI AU URMAT CURSURI DE FORMARE PROFESIONALĂ ÎN 2020. PESTE 70 LA SUTĂ ŞI-AU GĂSIT UN JOB

0
67

Serviciul de Formare Profesională din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Olt a organizat anul trecut 15 programe de formare profesională la care au participat peste 200 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. În urma şcolarizării, dintre aceştia, aproape 165 au reuşit să-şi găsească de lucru ca urmare a obţinerii unei specializări.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, care nu au o calificare sau vor să se reorienteze din punct de vedere profesional, AJOFM Olt organizează lunar cursuri de şcolarizare. În 2020, s-au organizat 15  cursuri de formare profesională pentru un număr de 225 şomeri. Dintre cei care au absolvit cursurile de şcolarizare, peste 70% au reuşit să-şi găsească un loc de muncă.

Cele 15 de cursuri de formare profesională au fost organizate în meseriile: contabil, bucătar, frizer, manechiurist-pedichiurist, îngrijitor copii, îngrijitor bătrâni, agricultor în culturi vegetale și creșterea animalelor, lucrător comercial, comunicare limba engleză, operator introducere validare și prelucrare date, infirmieră și inspector resurse umane.