Peste 1.100 de persoane, la Bursa locurilor de muncă din Olt

0
360

61 de firme din județ au prezentat o ofertă de peste 800 de locuri de muncă, la Bursa ce a fost organizată vineri, 20 mai, la Casa de Cultură a Tineretului din Slatina, dar şi în Caracal, la sediul Agenţiei Locale. Cele mai multe persoane ce își caută loc de muncă au peste 45 de ani. Potrivit informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, 1.120 de persoane au fost prezente la bursă, dintre acestea 316 au fost selectate pentru interviu sau probe de lucru, din care 224 la Slatina și 92 la Caracal.

Președintele ANOFM, Florin Cotoșman, a precizat că evenimentul este foarte importantă pentru că aduce în același loc firme și persoane ce își caută un loc de muncă.

„Evenimentul este foarte important pentru că oferă o șansă pentru ocuparea mult mai rapidă și facilă a locurilor de muncă vacante, faptul că atât angajatorii, cât și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se întâlnească, oferă un dialog mai ușor între ei, într-un singur loc și un timp relativ redus. La nivel național, Bursa s-a desfășurat în 77 de locații, unde avem 1.800 de agenți economici, cu peste 31.000 de locuri de muncă”, a spus președintele ANOFM, Florin Cotoșman, originar din Olt.

Șeful AJOFM Olt, Constantin Cîtu, a precizat că foarte multe persoane își caută loc de muncă în această perioadă, pentru că este știut faptul că iarna se mai fac disponibilizări în anumite sectoare.

„Am avut foarte multe locuri de muncă vacante la bursa din județ. Implicarea celor care lucrează în cadrul agențiilor locale a dus la un număr mare de locuri de muncă, trebuie să luăm în calcul că este primăvară și oamenii își caută un loc de muncă. Avem locuri de muncă din toate sectoarele”, a spus președintele AJOFM Olt, Constantin Cîtu.

La Bursa de la Slatina au mai fost prezenți: directorul ITM, Cristian Ungureanu, prefectul de Olt, Florin Homorean, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Ionuţ Ivan, inspectorul șef-adjunct al ISJ Olt, Victor Iacobescu, dar şi subprefectul Cosmin Floreanu.