Pericol pe şoselele din Olt. RAR a depistat în trafic trei maşini ce prezentau pericol iminent de accidente

0
357

Controale tehnice efectuate în trafic de inspectorii Registrului Auto Român (RAR), în primele 6 luni ale acestui an, relevă faptul că, aproape 1.700 dintre vehiculele verificate tehnic la nivel naţional prezentau pericol iminent de accidente, informează RAR. Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți, jante și anvelope, dar și probleme la instalația electrică de iluminare și semnalizare, precum și depășiri ale emisiilor poluante.

Registrul Auto Român a verificat în trafic nu mai puțin de 33.726 de vehicule în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. În judeţul Olt, Registrul Auto Român, a verificat tehnic în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 694 vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 33.58% dintre vehicule erau neconforme, iar trei mașini prezentau pericol iminent de accident. La nivel național, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară. Directorul general al Registrului Auto Român  George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Ilie Bîzoi