Percheziţii în Olt, într-un dosar de evaziune fiscală de aproape 7 milioane de lei şi spălare de bani. Cinci persoane duse la audieri

0
1335

În această dimineaţă, poliţiştii din Olt efectuează 20 de percheziţii, în cinci judeţe, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane care ar fi derulat operațiuni fictive de bunuri prin intermediul unor firme. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin evaziune fiscală și spălare de bani este de 6.800.000 de lei. Vizat de oamenii legii este Clanul Fluture din Drăgăneşti –Olt.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt efectuează 20 de percheziții, pe raza județelor Olt, Dâmbovița, Giurgiu, Dolj și Teleorman, la locuințele unor persoane și la sediile sociale ale unor persoane juridice. Activităţile se desfășoară într-un dosar penal, aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Din cercetări, a reieşit că, în cadrul unui circuit economic, s-ar fi desfăşurat operațiuni fictive cu bunuri, prin intermediul unor firme de tip fantomă. În fapt, persoane implicate ar fi livrat, către instituții, bunuri (mobilier urban), fără a avea documente justificative de provenienţă. Prin activitatea infracţională, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 6.830.000 de lei. În cauză, vor fi aplicate sechestre asiguratorii, iar la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt vor fi conduse 5 persoane, pentru audieri. În activităţi, sunt angrenaţi şi luptători de acţiuni speciale din Olt și polițiști de la inspectoratele de poliţie judeţene Dâmbovița, Giurgiu, Dolj și Teleorman. Surse apropiate anchetatorilor susţin, că mai multe primării din țară ar fi derulat afaceri cu Clanul Fluture din Drăgănești-Olt.

Ilie Bîzoi