Percheziții în Olt

0
442

În această dimineaţă, poliţiştii desfășoară  13 percheziţii în județele Olt și Dolj pentru documentarea activității unei femei, administrator de societate comercială. Potrivit anchetatorilor se pare că aceasta  ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 500.000 de lei prin evaziune fiscală, în domeniul comerțului cu materiale de construcții.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, în județul nostru vor avea loc descinderi la locuințele unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice, din Drăgăneşti-Olt, Potcoava şi Slatina și vor fi ridicate mai multe documente de evidență contabilă. Printre aceste persoane se află și  Tincuța Căldăraru, administratorul unei societăți comerciale din Drăgănești-Olt, care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 500.000 lei,  prin înregistrarea unor facturi de achiziție de mărfuri, achizițiile fiind făcute însă de la societăți de tip fantomă. „Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unei femei, care în calitate de administrator este bănuită că, în perioada 2012-2014, ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale de achiziție mărfuri, eliberate de  societăți comerciale tip fantomă, din municipiul București și județele Olt și Dolj. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 500.000 de lei.” potrivit reprezentanțilot IPJ Olt.

La IPJ Olt vor fi conduse astăzi la audieri 10 persoane. Perchezițiile se desfășoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.