Percheziții în Olt

0
761

În dimineața zilei de joi, polițiștii de combaterea criminalității organizate din Piteşti şi Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au descins la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni informatice şi economice.

La data de 26 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești şi ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Vâlcea, efectuează 10 percheziții domiciliare, în județele Vâlcea și Olt. Mai multe persoane sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, fals informatic și spălarea banilor.

Din cercetările politiștilor se pare că  aceştia ar fi postat pe internet anunţuri false, privind vânzarea de bunuri, fără ca acestea să există în realitate. Victime erau persoanele interesate de achiziționarea bunurilor, care virau banii într-un cont creat de membrii grupării, fără ca produsele să ajungă vreodată în posesia lor. Până în prezent, au fost identificate peste 50 de persoane vătămate, prejudiciul estimat fiind unul de 35.000 de euro.

Au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele bănuite fiind conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, pentru audieri.