Paul Stănescu: „MCV este un pumn aplicat suveranității naționale. Este de neacceptat ca România și cetățenii români să devină un «sac de box»”

0
292

Vicepremierul României, Paul Stănescu, susține că Rezoluția adoptată marți de Parlamentul European la adresa României la adresa României este una nedreaptă, iar raportul MCV (Mecanismul de Cooperare și Verificare) reprezintă un pumn aplicat suveranităţii naţionale.

Mi se pare că, prin rezoluția nedreaptă adoptată ieri și prin publicarea raportului MCV, care reprezintă un pumn aplicat suveranității naționale în materie de legiferare internă, UE a ridicat din nou un zid între Vestul și Estul Europei. România și românii nu merită un asemenea tratament!

România este un stat european și trebuie să beneficieze de aceleași drepturi cu toate statele membre ale Uniunii Europene, nu să fie tratată ca un stat de mâna a doua. Am fost și suntem deschiși permanent dialogului și cooperării cu toate forurile UE, am dovedit că suntem un membru loial și implicat, că apărăm și respectăm valorile Uniunii Europene și cred că toate statele membre trebuie să beneficieze de tratament egal! ”, a declarat miercuri, vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, potrivit unui comunicat remis la redacție de PSD Olt.

În opinia viceprim-ministrului, este greu de înțeles introducerea unor condiționalități pentru România, sub pretextul afectării progreselor în justiție, întrucât Justiția trebuie să fie garanția că legile și drepturile cetățenilor sunt respectate, și nu să reprezinte un tărâm al abuzurilor. Totodată Stănescu, a subliniat că, este de neacceptat ca România și românii să devină un „sac de box”. Am prezentat argumente solide privind modificările legislative în domeniul justiției, ori de câte ori a fost nevoie. În schimb, primim așa-zise „recomandări” să ne ignorăm Constituția și alte „ținte de atins” pentru a fi considerați egali cu celelalte state membre, precum și o rezoluție în Parlamentul European care propune o justiție oarbă la abuzuri. Este de neacceptat ca România și cetățenii români să devină un «sac de box» și să fie atrași în jocul unor politicieni cu diferite interese personale! Se apropie alegerile europarlamentare, dar interesul unora de a câștiga din nou poziții privilegiate în Parlamentul European nu trebuie să fie mai presus de binele și interesul țării pe care trebuie să o reprezinte!”, a transmis Paul Stănescu.

Marţi, Comisia Europeană a recomandat României, în raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, să suspende imediat punerea în aplicare a legilor Justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare şi să le revizuiască ţinând seama pe deplin de recomandările formulate în cadrul MCV, cât şi de cele formulate de Comisia de la Veneţia şi de Grupul de state împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO).