Paul Stănescu, despre dărâmarea gardului Casei Poporului: Gardurile nu au făcut bine niciodată

0
314

Vicepremierul şi ministrul al Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, a declarat marţi că în lumea civilizată nu mai există garduri, motiv pentru care ar fi necesar ca şi cel din jurul Palatului Parlamentului să fie dărâmat.

„Am avut la Slatina un vernisaj cu opere cunoscute ale lui Brâncuşi acolo am întâlnit un om foarte valoros şi ne-a convins că merită Coloana Infinitul să fie al Capitalei noastre. Sigur e decizia CGMB. Eu aş fi mândru dacă va fi Coloana Infinitului simbolul Capitalei. (…) Pentru că gardurile nu au făcut bine niciodată. Nu ştiu dacă trebuie să dărâm noi, dar în lumea civilizată gardurile au dispărut de peste tot”, a declarat Paul Stănescu, vicepremier.

Acesta a declarat, joi, la Slatina, că gardul din jurul Parlamentului ar trebui să dispară. Totodată, vicepremierul a spus că ar fi binevenită o Coloană a Infinitului în faţa Parlamentului.

Demolarea zidului de beton din jurul Parlamentului şi transformarea peluzei într-o zonă de relaxare a fost dezbătută de clasa politică încă din anul 2007. Problema securităţii Parlamentului şi cea a fondurilor necesare lucrării de demolare şi reamenajare a spaţiului au fost principalele bariere în calea demolării gardului.

Sursa: mediafax.ro