Paul Stănescu, audiat în Comisia SPP departe de ochii presei

0
256

Vicepremierul Paul Stănescu este audiat, la ora transmiterii acestei știri, în comisia parlamentară specială de anchetă privind activitatea SPP, presa neavând acces la lucrările ședinței, informează Mediafax.

La sosirea la ședință, Stănescu nu a vrut să facă declarații de presă. Presa a avut acces în sală timp de aproximativ 5 minute, în care președintele comisiei l-a anunțat pe Stănescu că este obligat, potrivit Regulamentului comisiei, să spună numai adevărul și să nu ascundă nimic din ceea ce știe. La această informare, Stănescu a dat din cap în semn aprobator.

Ședința a început cu un punct de vedere al vicepremierului Paul Stănescu, moment înainte de care presa a fost dată afară din sală.

Președintele Comisiei pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice, Daniel Butunoi, a declarat la ședința de săptămâna trecută că au fost cerute anumite documente de la unele instituții.

”La solicitarea colegilor mei s-a aprobat și cererea către mai multe instituții a unei liste de documente, cum ar fi către ÎCCJ, în care îi rugăm să ne comunice numărul de mandate de ascultare emise la solicitarea SPP în intervalul 2009-2018, dar și regulamentul de organizare și funcționare și organigrama SPP”, a adăugat Butunoiu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a relatat, la începutul anului, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de şeful SPP, Lucian Pahonţu, pentru a-i spune că Dragnea va fi „executat”, iar Stănescu va fi „protejat” şi va ajunge preşedinte al social-democraţilor.

Curtea Constituţională a decis, pe 18 septembrie, respingerea sesizării de neconstituţionalitate formulată de PNL cu privire la înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) în activitatea unor partide politice.

Pe 4 iulie, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat un proiect de hotărâre prin care se înfiinţează Comisia comună de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice şi a liderilor formaţiunilor.

Sursa. Stiripesurse.ro