PAȘTELE ÎN SUFLET ȘI ÎN MÂNUȚE DE COPIL

0
266

Paștele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine, care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea Domnului Iisus Hristos.

Cu această ocazie, copiii din centrele de plasament ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, alături de educatorii lor, au încondeiat ouă și au creat, cu bucurie și migală, obiecte specifice acestei Sărbători.

În Săptămâna Mare lucrările lor vor fi expuse la Consiliul Județean Olt ( copiii din căsuțele și centrele din Slatina), Primăria Caracal ( copiii din căsuțele ”Sf. Mihail” și ”Sf. Nicolae”) și Primăria Balș (copiii din căsuțele ”Sf. Maria”).

Expoziția este, nu numai o pătrundere în tradiția din perioada pascală a românilor, ci, și o readucere în actualitate a unui obicei străvechi.
Cu această ocazie, mulțumim pentru sprijin și buna colaborare, domnului Președinte al Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, domnului Primar al orașului Caracal, Ion Doldurea și domnului Primar al orașului Balș, Cătălin Rotea, a precizat directorul general al DGASPC Olt, Rădița Piroșca.