Pasarelă pietonală pe strada Oituz

0
754

Consilierii slătineni vor supune la vot în următoarea ședință de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei  de avizare lucrări de intervenție,  inclusiv  indicatori tehnico – economici pentru investiţia „Modernizare infrastructură rutieră existentă în municipiul Slatina, județul Olt , strada Oituz”

Sunt necesare lucrări pentru consolidarea urgentă a malului care susține Varianta Oituz, din Slatina.  Autoritățile locale cunosc acest lucru, iar în acest moment pun la punct ultimele detalii pentru a obține finanțarea necesară de la Ministerul Dezvoltării și pentru a putea începe cât mai curând lucrările de modernizare. „Lucrările de modernizare a străzii, se vor desfășura pe o suprafață totală de aproximativ 31.633mp și includ atât modernizarea sistemului rutier, cât și modernizarea trotuarelor și a spațiilor verzi dintre trotuare și partea carosabilă. Pentru sistemul rutier în cadrul acestui scenariu strada Oituz se va moderniza prin realizarea unei structuri rutiere noi cu îmbrăcăminte asfaltică. Prin proiect se propune și realizarea unor trotuare de o parte și cealaltă a carosabilului cu lățimi variabile.  În ceea ce privește amenajarea spațiului verde, aceasta se va face prin așternerea unui strat de pământ vegetal peste care se va semăna gazon, plantarea de arbori noi dar și toaletarea arborilor existenți, iar lucrările de scurgere a apelor vor consta în guri de scurgere la marginea carosabilului. În plus, pentru asigurarea scurgerii apelor în lungul drumului va fi necesară realizarea gurilor de scurgere existente și după caz suplimentarea lor și înlocuirea celor degradate”, potrivit celor din conducerea locală a Primăriei Slatina

Ca o soluție pentru decongestionarea traficului și reducerea numărului de accidente, autoritățile locale propun construcția a unei pasarele pietonale  pe  strada  Oituz care  va  favoriza traversarea pietonilor. Potrivit aceluiași proiect de hotărâre, pasarela va avea lățimea de 3,5 m și lungimea de 7,0 m și o structură de rezistență solidă.

Pentru asigurarea unei luminozități optime pe timpul nopții pentru participanții la trafic dar și pentru pietoni, de-a lungul traseului străzii Oituz , se vor monta un număr de 56 corpuri de iluminat cu led.