Parlamentarii PSD de Olt CRITICĂ bugetul propus de Cîțu

0
196

Conducerea PNL a discutat despre bugetul de stat, fiind prezentate o serie de măsuri pentru a se atinge ținta de deficit de 7.1%. Printre acestea se numără dispariția voucherelor de vacanță în acest an, pensiile și alocațiile nu cresc, iar studenții au călătorii limitate pe tren.
Pe marginea acestui subiect, parlamentarii de Olt fac următoarele precizări:

Senator Siminica Mirea: ”Bugetul României întârzie să apară. Astfel, din informaţiile de până acum, putem concluziona faptul că, bugetul va fi unul îngheţat şi prost direcţionat, iar acest lucru îl demonstrează viitoarele măsuri ce vor fi luate. Nu există NICIO CATEGORIE SOCIALĂ care să aibă vreun beneficiu de pe urma acestor măsuri. S-a demonstrat faptul că, salariații au pierdut banii cuveniți de drept la salarii, iar acest lucru se va resimţi puternic, prin scăderea drastică a puterii de cumpărare. Copiii au pierdut mai mult de jumătate din alocația legal stabilită, iar sprijinul promis în pandemie agricultorilor şi antreprenorilor a fost în zadar. În continuare, pensiile vor fi îngheţate, iar studenţii sunt puşi în situaţia de a pierde gratuitatea CFR. Din păcate, aceste măsuri nu vizează nicio soluţie pentru cetăţeni, pentru redresarea economiei sau pentru lupta împotriva pandemiei de COVID-19. În plus de asta, cerem redeschiderea Parlamentului, cu participarea fizică la lucrări a parlamentarilor, mai ales că, în viziunea Guvernului, scăderea ratei de infectare a permis redeschiderea școlilor, a restaurantelor și a teatrelor. Aşadar, desfășurarea lucrărilor în regim online, din Parlament, trebuie sistată!”.

Deputat Marius Iancu: ”De câteva zile, toate declarațiile premierului Cîțu se încadrează la categoria „șoc și groază”. Rupt de orice realitate, așa cum a fost dintotdeauna, Cîțu crede că minciunile și manipulările pe care le aruncă în spațiul public vor putea ascunde dezastrul guvernării sale. Altfel, de ce ar anunța că Institutul Cantacuzino va începe producția de vaccin anti COVID-19, când, din 2010, aici nu s-a mai produs niciun vaccin, iar reprezentanții Institutului spun că nu se poate vorbi, acum de așa ceva? Dacă ar vrea să vorbească despre activitatea Institutului Cantacuzino, premierul Cîțu ar putea să promoveze produsul OROSTIM HV, care a fost pus în vânzare la finalul anului trecut, un imunostimulator care crește rezistența la infecții și care are, în principiu, aceeași compoziție ca Polidinul, vaccinul copilăriei noastre. Este un succes al Institutului Cantacuzino care, în timpul Guvernării PSD, a fost preluat de MAPN și s-au alocat fonduri pentru modernizarea lui. Rezultatele se văd astăzi și este o dovadă că prin investiții ale statului și o strategie pe termen lung, sistemul de sănătate din România se poate dezvolta, fără să fie privatizat. Este, însă, nevoie de investitii majore în cercetare pentru ca Institutul Cantacuzino să poată produce vaccin anti-COVID, iar la ce tăieri de venituri anunță Cîțu, este clar că premierul nostru una vorbește și alta face. A spus că nu va tăia voucherele de vacanță, că nu va reduce indemnizația de hrană și veniturile bugetarilor, că va mari pensiile și alocațiile și azi, taie și îngheață tot. Fără să țină cont că numai stimuland consumul ajuta HORECA, un domeniu pe care l-a distrus în acest an și jumătate de pandemie. Nu intelege că transportul gratuit pentru studenți îi ajută nu doar pe părinți, ci și CFR-ul care, și datorită acestei măsuri a PSD, a mai redus din pierderi și chiar, în câteva trimestre, a avut și profit. Așa cum PSD a promis și a făcut, aducând creștere economică în România și un trai mai bun pentru români, așa face și premierul Cîțu- ce a promis când era senator, în Opoziție, fără transport gratuit pentru studenți, fără măriri de salarii, pensii și alocații care sunt mită electorală sau ajutoare sociale, fără sporuri și vouchere de vacanță. Declarațiile delirante ale senatorului Cîțu devin realitate prin hotărâri de guvern date de premierul Cîțu și distrug tot. Românii trebuie să știe…”.

Deputat Emil Albota: ”“Dar bugetul, stimabilă coaliție, unde este? Bugetul României este încă blocat de incompetența unui guvern condus de politruci preocupați mai mult de jocuri de putere decât de gestionarea crizei sanitare sau economice, pe care le simțim atât de apăsat. Foamea de funcții pentru clientelă ține ocupată agenda acestui guvern, care întârzie nejustificat publicarea bugetului național. Foamea de funcții naște monstruozități administrative în domenii cheie, vezi cazul Iași, unde o chelneriță se ocupă de un domeniu important și ia locul unui profesionist, care pleacă acasă pentru că nu înțelege cine este ” animalul politic”, din acea instituție.
Se întrezărește un buget sărac, înghețat și prost direcționat. Cu trei zile întârziere, târziu în noapte, pe ascuns, Ministerul Finanțelor Publice ne confirmă dezastruoasa guvernare penelistă: 2020, anul cu cel mai mare deficit bugetar din istorie (9,79% din PIB) și cele mai mari împrumuturi. Următoarele întrebări majore trebuie puse: Pe ce ați cheltuit, domnilor, zecile de miliarde? În spitale, se vede clar că n-a ajuns nimic… În susținerea IMM-urilor? Doar dosare!. În investiții locale?…0. Educație? Haos total. Salarii? O risipă în ochii premierului… Protecție socială? Nici atât! Ba mai mult, vreți să faceți economie pe spatele persoanelor vulnerabile din această țară! Și cea mai importantă întrebare, care se află în mintea autorităților locale și nu numai: Dar bugetul, stimabilă coaliție…unde este bugetul?? Că nu-l vede și nu-l știe nimeni. Partidul Social Democrat, deși în Opoziție, nu poate sta impasibil la superficialitatea crasă cu care sunt tratate prioritățile României și se simte dator să vină în fața cetățenilor cu un buget coerent, viabil și gata de pus în practică, oferind soluții concrete și susținute de către specialiști, atât pentru creșterea veniturilor, cât și pentru stoparea pandemiei și a relansării economice. Inspirați-vă din draftul bugetului alternativ al PSD – deși, în cariera mea universitară, n-am încurajat și nici n-o să încurajez vreodată copiatul sau plagiatul – și reporniți Economia! Sănătatea, Mediul de afaceri, HoReCa, Autoritățile locale, Educația, Agricultura, Turismul – toate au rămas încremenite în lupta voastră pentru putere, așteptând cu multă teamă și incertitudine, un buget, care are încă multe necunoscute. Așadar, bugetul, stimabilă coaliție, unde este?””

Deputat Adrian Ionut Chesnoiu: ”Invocând criza provocată de pandemie, Guvernarea PNL + USR-PLUS își continuă planul anti-România și anti-români. În campania electorală DREAPTA ne asigura că este singura forță politică ce poate aduce prosperitate și liniște în țară. Acum, în mod oficial, Guvernul “Austerității” Câțu ne garantează:
NU – Tichete de vacanță, NU – măriri de pensii, NU – creșteri de salariu, NU – facilități pentru studenți, NU – căldură și apă caldă, NU – turism. Un plan de umilire a românilor, un plan de îngenunchere a unor categorii sociale și a unor domenii de activitate ce va arunca România la marginea Europei. Minciuna are picioare scurte! Doar două luni le-au trebuit să ne dezvăluie adevăratele lor interese! Interese care nu au legătură cu cel național, care nu au legătură cu oamenii acestei țări, ci doar cu camarila de partid!”.