Părintele Ion Iagăru, îngerul de pe pământ

0
740

Dumnezeu lucrează prin oameni. Aceștia sunt îngerii care privest spre cei neajutorați, spre cei nevoiași și se opresc din drumul lor pentru a-i asculta, pentru a-i ajuta, oferindu-le un strop de fericire.
În categoria îngerilor de pe pământ intră și părintele Ion Iagăru din municipiul Caracal care periodic organizează campanii pentru oltenii fără posibilități financiare. Ultima sa faptă bună constă în donarea a 500 de scutece de unică folosință către nou-născuții internați în secția de Neonatologie a Spitalului Municipal Caracal.
”Luni am oferit 500 de scutece de unică folosință pentru nou-născuţii internaţi în secția de Neonatologie a Spitalului Municipal Caracal ai căror mame sunt cu posibilități materiale reduse. AGRISO s-a alăturat proiectului şi îi mulţumesc.” a declarat slujitorul Domnului.
Părintele Doru Iagăru face parte din prima generație de preoți de spital, încadrat în Ministerul Sănătății din 1996. Și-a început slujirea ridicând, doi ani mai târziu, biserica de lemn, în stil maramureșean, din curtea Spitalului Municipal Caracal. Periodic aleargă prin sate, la copii și familii nevoiașe, aduce bebelușilor și copiilor internați în spital lucrurile de care au nevoie. A construit case pentru nevoiași, a organizat tabere gratuite pentru copiii ce provin din familii sărace și a renovat și dotat cu aparatură modernă multe secții ale spitalului din Caracal. Slujitorul Domnului s-a născut în Gușoieni, județul Vâlcea și provine dintr-o familie de intelectuali, mama – educatoare și tatăl – preot.