Opt sute de locuri de muncă pentru olteni, la cules de căpşuni în Spania. Nu se cere experiență

0
351

Oltenii care îşi caută un loc de muncă în străinătate pot participa la o selecţie pentru domeniul agricol (cules de căpşuni) din Spania, organizată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediului Serviciului Eures, anunţă reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt. Sunt oferite 800 de locuri de muncă. Durata contractului este de aproximativ trei luni, data estimată de începere a lucrului fiind 15 februarie 2019.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt prin Serviciul de ocupare EURES România oferă 800 locuri de muncă vacante în Spania (dintre care 400 locuri pentru cupluri şi 400 locuri pentru femei), pentru munca sezonieră în agricultură, pentru recoltarea căpşunilor, campania 2019 (nu se solicită experiență).

Durata contractului de muncă este de aproximativ trei luni, data estimată de angajare este 15 februarie 2019. Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate pe zi/40,15 ore pe săptămână împărţite în şase zile, ziua 7 este zi de odihnă care poate să nu coincidă cu duminica.

Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială. Perioada de probă este de 15 zile.

Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1,6 euro/zi (plata utilităților). Plata transportului către Spania este suportată de către angajator, urmând să fie recuperată din salariul lucrătorului, iar plata transportului pentru întoarcere, dacă se respectă contractul, este suportată de către angajator.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Olt din Slatina, strada Prelungirea Crişan, numărul 2, telefon 0249/411002. Selecția va fi organizată în regiunile României: Sud și Sud-Vest. Data limită de înscriere este 15 decembrie 2018. Data şi locaţia bursei vor fi comunicate ulterior.

Ilie Bîzoi