Oltul, niciun ministru…?!

-în Guvernul Tudose

0
753

Dacă în Guvernul Grindeanu Oltul a avut doi miniștrii, la Ministerul Justiţiei, pe deputatul Florin Iordache, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar şi pe Florin Jianu, pe postul de ministru pentru IMM-uri şi Antreprenori, poziţie pe care a mai ocupat-o şi în Guvernul Ponta, în actualul guvern, Oltul pare că nu va avea niciun ministru.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți-27 iunie, decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Acum cu toții ne întrebăm ce oameni vor face parte din echipa acestuia. Deși se vehiculau și nume din județul nostru, socoteala oltenilor nu pare că s-a potrivit cu cea de la Palatul Victoria. Unul dintre aceste nume era Paul Stanescu, dată fiind și prietenia sa „specială” cu Liviu Dragnea, și nu pentru  orice funcție, ci pentru cea de ministru al Agriculturii. Deși Paul Stănescu afirmase recent, în mod public, chiar în cadrul unei conferințe de presă, că este dispus să intre în viitorul guvern pe un post de ministru, dacă partidul îi va cere acest lucru, demnitarul s-a răzgândit între timp, afirmând că nu dorește ca numele său să se regăsească pe lista cu propuneri a următorilor miniștri. Un alt nume vehiculat în noul guvern era și cel al Marianei Moț pentru Ministerul Justiției, însă se pare că, nici numele acesteia nu este unul bătut în cuie pe listă.

Liderii social-democrați urmează să definitiveze structura și componența noului guvern, în condițiile în care miercuri, la ora 12:30, va avea loc ședinta Comitetului Executiv Național pentru a valida noua echipa guvernamentală.

Conform unor surse din partid, din viitorul Cabinet Tudose ar urma să faca parte: Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltarii Regionale – Sevil Shhaideh Viceprim-ministru, Ministrul Mediului – Grațiela Gavrilescu, Ministrul Afacerilor Interne – Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Externe – Teodor Melescanu, Ministrul Apărării Naționale – Dorel Caprar, Ministrul Finanțelor Publice – Eugen Teodorovici sau Viorel Arcas, Ministrul Agriculturii – Petre Daea, Ministrul Educației, Cercetării și Inovării – Mihnea Costoiu, Ministrul Muncii – Lia Olguța Vasilescu, Ministrul Economiei – Gheorghe Simon, Ministrul Energiei – Toma Petcu, Ministrul Transporturilor – Alexandru Cuc, Ministrul Sănătății – Sorina Pintea, Ministrul Apelor și Pădurilor – Doina Pana, Ministrul Tineretului și Sportului – Gabriel Petrea, Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni – Andreea Pastirnac, Ministrul Consultării Publice și Dialog Social – Liviu Pop, Ministrul pentru Relația cu Parlamentul – Viorel Ilie, Ministrul pentru Fondurile Europene – Rovana Plumb, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene – Ana Birchall și Ministrul Turismului – Mircea Dobre.

Dacă la finalul ședinței de miercuri se va decide cine formează noul Executiv vom vedea în scurt timp. Așteptările sunt mari și toată lumea este cu ochii pe Executivul care, să sperăm că, de această dată va face față cu brio traseului și sarcinilor din programul de guvernare. Nu de alta dar o nouă remaniere peste alte șase luni chiar nu ne-ar face bine.