Oltenii pot cumpăra titluri de stat cu dobânzi avantajoase

0
216

Persoanele fizice pot investi, începând cu 3 iunie 2019,  în noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1,2,3 și 5 ani, cu dobânzi de 3,5%,4%, 4,5% și 5%.

Alternativa de economisire a Ministerului Finanțelor Publice se bucură de un interes crescut al românilor, astfel că, până în prezent, peste 30 de mii de români au investit în titluri de stat mai mult de 1,7 miliarde de lei.

„Cei peste 33.000 de români care au investit mai mult de 1,7 miliarde de lei în primele cinci luni ale acestui an, sunt o dovadă evidentă a succesului Programului Tezaur. Prin emisiunile de titluri de stat destinate exclusiv persoanelor fizice, Ministerul Finanțelor Publice oferă o alternativă sigură de economisire cu dobânzi și maturități atractive, pe care românii o pot accesa și pe viitor”, a precizat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici

Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 3 și 22 iunie 2019 de la unitățile Trezoreriei Statului; între 3 și 27 iunie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Poștei Române, din mediul urban, și până în 26 iunie 2019 la cele din mediul rural. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Titlurile de stat sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.
În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.
Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

Prospectul de emisiune, și orice eventuale modificări ale acestuia, se publică pe:http://www.mfinante.ro,www.datoriepublica.mfinante.gov.ro,https://www.comunicatii.gov.ro,https://www.posta-romana.ro.