Oltenii pot cumpăra titluri de stat cu dobânzi avantajoase

0
231

Titlurile de stat Tezaur au fost emise luni, 4 martie 2019, cu scadențe la1, 2, 3 și 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% și, respectiv, 5%.  Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 4 și 22 martie 2019 de la unitățile Trezoreriei Statului; între 4 și 21 martie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Poștei Române, din mediul urban, și până în 20 martie 2019 la cele din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atestă această calitate.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe tot parcursul anului 2019.