OLTENII ADEMENIŢI CU LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE

0
169

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt prin intermediul reţelei EURES, a dat publicităţii o nouă listă cu locuri de muncă vacante în Europa.

Oltenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă în afara graniţelor ţării au la dispoziţie 75 de posturi. Pe primul loc ca număr de locuri de muncă oferite se află Germania, cu 64 de oferte: 21 măcelari, 21 lucrători producție/ambalare și 22 operatori mașini-departamentele de producție și ambalare. Una din condiţiile obligatorii este cunoaşterea limbii germane, vorbire – nivel B1 și scriere – nivel A1.

De asemenea, Norvegia pune la dispoziţie 5 locuri de vopsitori auto/tehnicieni reparații (limba engleza – nivel B2), 2 posturi tâmplari (limba engleza/norvegiana – vorbit) și 1 post de montator blaturi pentru bucătării (limba engleză (scris, vorbit) – nivel B2. Nu în ultimul rând Spania are nevoie de 2 tehnicieni întreținere parc eolian (limba engleză) și 1 măcelar (limba spaniolă – cunoștințe de bază).

Oltenii interesaţi de aceste oferte se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Olt,  parter (telefon: 0249/411002 sau 0249/438595 tasta 6, adresa e-mail: elena.tane@ot.anofm.ro) atât pentru obţinerea mai multor informaţii, cu privire la condiţiile de aplicare şi ocupare ale locurilor de muncă vacante, cât şi pentru a se înregistra în baza de date naţională, în vederea participării la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare.