OLTEANUL NOSTRU, MIHAI DIACONU, SECRETAR DE STAT LA MINISTERUL FINANȚELOR

0
1619

În urmă cu câteva zile, economistul Mihai Diaconu, originar din Brastavățu, județul Olt, a fost numit de către primul-ministru Nicolae Ciucă în importanta funcție de ministru secretar de stat la un minister cheie, cel al Finanțelor.

Acesta are o experiență în domeniu, ocupând funcția de secretar general al ministerului Finanțelor în mandatele de miniștrii ale social-democraților Viorel Ștefan, Ionuț Mișa și Eugen Teodorovici.

Prima funcție importantă deținută de acesta a fost în anul 2015, când ministru al finanțelor era slătineanul Darius Vâlcov, unul dintre cei mai buni pe care i-a avut această importantă instituție a statului român.

După ce Florin Cîțu a preluat conducerea ministerului, în mod abuziv și nejustificat, l-a demis pe Mihai Diaconu care și-a recâștigat dreptatea în instanță.

În tot acest timp, Mihai Diaconu a ocupat funcția de consilier personal al vicepreședintelui Curții de Conturi a României.

Interesant este faptul că apreciind valoarea lui Mihai Diaconu, Alexandru Nazare – ministru al Finanțelor în guvernul Cîțu, l-a repus în funcția de ministru secretar de stat drept pentru care a fost schimbat din funcție.

Apreciat pentru experiența și profesionalismul său, Adrian Câciu, actualul ministru al Finanțelor, l-a readus pe Mihai Diaconu în minister pe o funcție de conducere.

Acesta a fost unul dintre cei care au lucrat și au realizat Bugetul României pe anul 2022.

Cu data de 22 februarie, primul ministru Ciucă l-a numit oficial secretar de stat, decizie publicată și în Monitorul Oficial.

 

Pavel Calciu