Olteancă venită din Italia, izolată la domiciliu

0
970

O femeie din județul Olt, care recent s-a întors din Italia, unde în ultimele zile mai multe zone au fost afectate de noul coronavirus, este în aceasta perioada izolată si supravegheată la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Informatia a fost confirmata de către reprezentanți Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Femeie este din comuna Urzica și s-a întors în urmă cu două zile din Italia din Bergamo care nu este afectată în prezent de temutul virus. Femeia nu prezintă niciunfel de simptom caracteristic bolii, însă conform procedurii ea a fost izolată la domiciliu timp de două săptămâni, mai exact până pe 10 martie. Femeia este monitorizată zilnic de către medicul de familie la care este înscrisă. „ Pe 24 februarie femeia a intrat în țară prin Aeroportul Otopeni. Femeia a venit din Bergamo, provincia Lombardia, și a mers în Urzica. S-a luat legătură cu dânsa. Dumneaei a intrat pe sistem de izolare la domiciliu 14 zile, de la data intrării în țară, mai exact până pe 10 martie și va fi monitorizată la domiciliu de domnul doctor Alexe care este medicul de familie al dânsei. Femeia nu prezintă niciun fel de simptom. Oamenii aceștia pentru care noi recomandăm izolare la domiciliu sunt oameni sănătoși, dar nu avem altă metodă în acțiunile noastre de a limita extinderea infecției decât ținându-i 14 zile, timp în care s-ar putea manifesta boala. Trebuie precizat faptul că femeia nu vine din localitățile acelea cu probleme, vine din alte localități pentru care noi aplicăm formula de izolare la domiciliu”, a explicat medicul epidemiolog Marinela Madan din cadrul DSP Olt.

Primarul comunei Urzica, Ion Spiridon, ne-a declarat că nu există niciun motiv de îngrijorare pentru locuitorii comunei. De remarcat, este însă promptitudinea cu care primarul și medicul din comuna Urzica au informat autoritățile județene cu privire la acest caz.